WordPress hosting ve Web hosting temel olarak farklılık gösterir ve bu ayrımlar kullanıcılara çeşitli şekillerde avantaj sağlar. Tek bir fiziksel sunucu, web hosting işinin bir parçası olarak birkaç farklı web sitesini barındırır. Öte yandan, WordPress hosting, web hostingde olduğu gibi, birkaç site tek bir fiziksel sunucuda barındırılır. Bu örnekte, kullanıcıya çeşitli plan seviyelerinin fiyatları gösterilir. Otomasyon kurulumu, bir WordPress hosting hizmetiyle iki veya daha az adımda hızlı bir şekilde yapılabilirken, bir web hosting sağlayıcısı, veritabanı geliştirme de dahil olmak üzere çok sayıda kurulum aşaması gerektirir.
Web Hosting Nedir ve Ne Yapar?
İçerik Tablosu
Kişilerin kafalarını karıştıran konulardan biri de web hosting nedir ve ne işe yarar sorusudur. Web hosting, web sitenizi veya uygulamanızı internet ortamında yayınlamanızı sağlayan sisteme verilen isimdir. Web siteniz veya uygulamanız için bir hosting hizmetine kaydolduğunuzda, sorunsuz çalışması için gerekli dosya ve verileri güvenli bir yerde tutabilmeniz için bir sunucu kiralarsınız.
Bu sistemdeki web hosting sağlayıcısının sunucunuzu çalışır durumda ve verimli bir şekilde çalıştırarak ve zararlı siber saldırılardan koruyarak, içeriğinizi ziyaretçilerin ekranlarına ulaştırmak birincil sorumluluğudur. Web hosting sayesinde web siteniz çevrimiçi olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale gelir.
WordPress Hosting Nedir ve Ne Yapar?
WordPress ile web sitesi veya blog açmak isteyen kişiler, sitelerini barındırmak ve güvenlik gereksinimlerini karşılamak için optimize edilmiş bir hosting çözümü olan WordPress hosting’e ihtiyaç duyarlar. WordPress kullanıyorsanız net bir şekilde hostinge ihtiyacınız var. Hiç şüphesiz, dünyanın en sevilen içerik yönetim sistemlerinden biridir ve önceden web sitesi oluşturma veya teknik beceriye sahip olmayan kişilerin bile birkaç dakika içinde bir blog ve web sitesi kurmasına olanak tanır.
WordPress’in çok çeşitli temaları ve eklentileri ile web siteniz veya blogunuz için istediğiniz stili tasarlayabilirsiniz. Başlamayı kolaylaştırmak, sitenizi tek bir tıklamayla kontrol panelinizden eklemenize ve kurmanıza olanak tanır. Yaptığınız her şey birkaç saniye içinde biter. Bugün var olan tüm web sitelerinin %36’sı WordPress siteleridir.
Hosting Kararınızı Hangi Faktörler Etkilemelidir?
Web sitesi ziyaretçilerine sağladığınız ürün ve bilgilerin başarı oranı, hosting kalitesi ile doğru orantılıdır. Hosting seçimi yaparken birkaç faktöre dikkat ederek, web sitesi kurma konusunda uzmanlığı olmayanlar bunu hata yapmadan yapabilirler. Site için gereksinimlerin bir listesini yapın ve bir karar vermeden önce içeriğine ve yapısına karar verin. Web sitesinin WordPress tarafından desteklenip desteklenmeyeceğine, kaç sayfaya sahip olacağına ve her gün ortalama kaç kişinin ziyaret edeceğine karar vermelisiniz.
Kullanıcıların siteye istedikleri zaman ulaşabilmeleri için sunucu uptime’ları %99’un altında olan hosting firmalarını tercih etmekten kaçınmalısınız. Web sitenizin ihtiyaçlarını en yüksek kapasiteli web alanıyla karşılayabilecek bir sağlayıcı seçtiğinizden emin olun. Kullanıcıya sağlanan donanım türü, depolama kapasitesi kadar eşit derecede önemlidir. Web siteniz, donanım açısından yüksek kaliteli sunuculara sahip bir hosting sağlayıcısı seçmekten fayda sağlayacaktır.
WordPress Hosting Mi Yoksa Web Hosting Mi?
Bir şirketin performansı üzerinde en büyük etkiye sahip olan unsurlardan biri, web sitesi için seçilen hosting sağlayıcısının kalitesidir. Bu nedenle, işletmenizin potansiyeline ulaşmasına yardımcı olacak hosting sağlayıcısını seçmek çok önemlidir. Geleneksel web hosting mi yoksa WordPress hosting mi seçtiğiniz, web sitenizin ziyaretçi hacmine bağlı olmalıdır.
Yeterli bütçeniz yoksa, başlamak için web hostingi seçebilirsiniz, ancak şirketiniz zamanla genişledikçe, sitenizi gün içinde daha fazla kişi ziyaret edecektir. Sitenize gelen ziyaretçi sayısı artmaya başlarsa WordPress ayrıcalıklarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Geleneksel web hosting ile karşılaştırıldığında, WordPress hosting son derece güvenilir ve hızlıdır. WordPress hosting web sitelerini kullanırken, sitenizi görüntüleyen kullanıcı yoğunluğundan kaynaklanan herhangi bir performans sorunu yaşamadan web sitenizi kullanabilirsiniz.