Yurt Dışı Lokasyonlu Sanal Sunucu
İçerik Tablosu
Yurt Dışı Lokasyonlu Sanal Sunucu İngilizcesi Virtual Private Server olan sanal sunucu Türkçe’ye VPS kısaltması ile geçmiştir. Bu sunucular, internet siteleri için en çok tercih edilen hosting servislerinden birisidir. Bu sunucular teknolojinin gelişmesi ile bambaşka bir boyuta geçmiştir. Sanal sunucularda bulunan teknolojinin sanallaşması, birden fazla kullanıcının yer aldığı bir sunucuda kaynakların özel olarak kullanılması imkan sağlar. Bu da şirketler için çok önemlidir. Bazı sunucular daha uygun olduğu için daha çok tercih edilmektedir. VPSler buna örnek gösterilebilir. Bu aşama da ilk olarak yurt içi ve yurt dışı ayrım göze çarpmaktadır. Şirketler avantajlarına göre bir seçim yapmaktadırlar. Son zamanlarda sıklıkla yurt dışı lokasyonlu sanal sunucular tercih edilmektedir. Peki yurt dışı lokasyonlu sanal sunucu nedir? Yurt dışı lokasyonlu sanal sunucular ne işe yarar?
- Şirket ve müşteri dosyalarına saklama ve herhangi bir yerden anında erişme gibi olanakları vardır.
- Web site barındırma,
- E-posta sunucularını barındırma,
- Veritabanı ihtiyacını gidermeye yarar.
- cPanel ya da Plesk barındırma,
- Müşteriler için bulut tabanlı servis geliştirme ve sunma odaklıdır.
- Uzaktan çalışan elemanlar için oldukça elverişli koşulları vardır. Sanal iş istasyonları ulaştırma bunlardan biridir.
Yurt dışı Lokasyonlu Sanal Sunucu Türleri Nelerdir?
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber bulut teknolojilerin ve yeniliklerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu durum aynı zamanda sanal sunucuların da çeşitlenmesini sağlamıştır. Bununla beraber birçok hosting firması bazı şeyler sunmuştur. Bunlar VPS ya da VDS gibi sanal sunucu çeşitleridir. Bu şekilde her ihtiyaca göre bir sanal sunucu ortaya çıkmıştır.
Günümüzde yurt dışı lokasyonlu sanal sunucuların en popüleri VPS seçenekleridir. Dediğimiz gibi diğer sunuculardan daha az masraflı olması, aynı zamanda birden fazla kişinin aynı sunucu üzerinde farklı örnekleri kullanması bu sunucu türünün seçilmesine neden olmuştur. Aynı zamanda VPS hizmetine dünyanın her yerinden erişebilirsiniz. Bu da şirketlerin bu türü seçmesine neden olmaktadır.
Bir diğer sanal sürücü türü ise VDS’dir. Açılımı Virtual Dedicated Server’dır. VDS, esas sunucunun başka bir kullanıcı ile paylaşmadan sizlere sunar. VDS ile daha esnek, izole ve güçlü bir ortam oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu ortam ile beraber ana sunucu ve onun kaynakları üzerinde sizin daha fazla kontrol sağlamanıza olanak sağlar. VDS ile istediğiniz sanal ortamı oluşturabilirsiniz. Günümüzde artık bir çok kurumsal firma VDS tercih etmektedir hem performas açısından hemde güvenliktem dolayı.
Yurt dışı sanal sunucular yurt dışına internet üzerinden iş yapan şirketler veya şahıslar için oldukça önemlidir. Bunun nedeni ise yurt dışındaki müşterilerine kolay ve kesintisiz hizmet verebilmek içindir. Yurt dışı lokasyonlu sanal sunucuların IP’leri bulunan ülkeye göredir bu ise o ülkede bulunan müşterilere hızlı erişim sağlamasını yarar. Aynı zamanda yurt dışı web sitenin SEO’suna doğrudan etki eder.
En çok kullanılan yurt dışı sanal sunucular şunlardır;
- İngiltere Lokasyon Sanal Sunucu
- Almanya Lokasyon Sanal Sunucu
- Fransa Lokasyon Sanal Sunucu
- Kanada Lokasyon Sanal Sunucu
- Avustralya Lokasyon Sanal Sunucu
- Polonya Lokasyon Sanal Sunucu
- Singapur Lokasyon Sanal Sunucu
Yurt dışı Lokasyonlu Sanal Sunucular
- Yurt dışı lokasyonlu sanal sunucular son dönemde oldukça rağbet görmektedir. Bunun nedeni ise hız, kalite ve güvenliktir.
- Birden fazla sunucu kullanarak, saatlerce uğraşmak yerine tek bir sunucu kullanma imkanı sağlar.
- Her bir kullanıcının kendi depolama alanı ve bant genişliği bulunmaktadır.
- Sizlere kolayca yönetilebilirlik imkanı vermektedir. Tek bir makine doğrultusunda bilgisayarlar ve sunucu rahatlıkla kontrol edilebilir.
- Yazılım ya da işletim uyumsuzlukları ile karşı karşıya kalmazsanız. Farklı işletim sistemlerinde de rahatlıkla çalışan bilgisayarlar; birbirlerini herhangi bir şekilde etkilenmeden çalışırlar.
- Güvenlik ve hata sorunlarından diğer çalışan makineler etkilenmez.
- Dedicated sunuculara doğrultusunda değerlendirildiğinde sanal sunucular daha bütçe dostudur.
- Daha fazla ve yoğun güvenlik elde edilir.
- Test yapılması ve benzeri durumlarda, herhangi bir şekilde günlük iş akışı bozulmadan işlemler kolaylıkla yapılabilir.
- Root ve SSH erişimi sayesinde bu sunucular oldukça başarılı bir şekilde optimize edilebilir.