Merhabalar,
Wordpress web sitenizi iki farklı dil veya bir çok dilde hazırlamak isteyebilirsiniz. Web sitenizin farklı dillere çevirmek sizi bir çok insana ulaştıracak ve müşterilerinizi genişleterek kazancınızı arttırabilirsiniz. Bunun için bir çok eklenti bulunmakta sizlere öncelikle bu eklentileri hakkında kısa bilgiler vereceğim sonrasında ise sitenizi farklı dillere çevirdikten sonra nasıl diğer dillerde Revolution Sliderı ayarlayacağınızı göstereceğim. Günümüzde en popüler WordPress çoklu dil eklentilerinden bazılarına göz atacağız.
Wordpress sitenizi farklı dillere çevirecek eklentiler
İçerik Tablosu
1-) WordPress Multilingual Plugin
Kişisel veya kurumsal farketmeksizin herhangi bir web sitesinin çeviri ihtiyacını karşılayabilen popüler bir wordpress çeviri eklentisidir. 40’tan fazla dile çevirmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca aynı alan adına veya alt alan adına her dil sürümünü yerleştirmenize izin verir bu yüzden çoklu siteler için iyi bir seçim olacaktır.
WPML hızlı, kullanımı kolay ve web sitenizi istediğiniz şekilde ister otomatik ister manuel olarak çevirmenize yardımcı olacak bir çok seçenek sunarak sizlere hizmet vermektedir. Lisanslı olup ücretli bir eklentidir.
2-) Polylang – WordPress çeviri eklentisi
Hem ücretli hemde ücretsiz olarak kullanacağınız bu eklenti oldukça yararlı ve kullanımı da basittir. Herhangi bir çeviri hizmetine bağlanmadan doğrudan içeriği çevirmenize olanak sağlar. Web sitenizi birden fazla dil sürümü oluşturmak ve yönetmek istiyorsanız Polylang oldukça iyi bir seçim olacaktır. Polylang ile yazı, sayfa veya takım gibi bir çok sayfayı düzenleyebilirsiniz.
Polylang ile ekranınızdaki dil adının görümünü seçebilir ve istediğiniz ülke bayrağını yaparak ayırt etme konusunda size yardımcı olur. Yüze yakın dil arasından seçim yapabilirsiniz. Her dil iki harfli kod ile tanımlanır ( tr – en ) ve dil koduna göre url oluşturur. Kullanıcılara widget sayesinde kolaylıkla dilden diğerine geçiş yapabilir. Eklenti her ne kadar ücretsiz olsa da, ücretli özelliklerini kullanmak isterseniz web sitesi üzerinden lisans satın almanız gerekmektedir.
3-) Weglot Translate – Translate WP website
Weglot, web sitenizdeki herhangi bir içeriği sezgisel bir API kullanarak içeriğinizi bir çok dil seçeneğinden birine çevirir. Otomatik çeviri, manuel çeviri olarak düzenleyebileceğiniz temel bir sürüm olarak işlev görmektedir. Çeviri kalitesi oldukça yüksek olan Weglot Translate profesyonel çeviri hizmetinden yararlanabilirsiniz. Eklentiyi web sitenize yükledikten sonra, web sitenizin orjinal dilini ve çevirmek istediğiniz dili seçmeniz gerekmekte sonrasında ise Weglot Translate ile bir hesap oluşturup uygulama içerisinden API anahtarı edinmeniz gerekir. Tüm ayarlarını yaptıktan sonra Weglot çeviri ile çevirilen sayfaları ziyaret eden bir kullanıcı, orjinal bir kullanıcıyla aynı deneyime sahip olacaktır.
Revolution Slideri Nasıl Farklı Dile Ayarlanır?
Web sitenizi tamamen çevirdikten sonra bir çok insan Slideri çevirme konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Aslında çok kolay olan bu işlem düzensiz çalımadan kaynaklanabiliyor. Sliderınızı iki farklı dil olarak düşünecek olursak öncelikle karıştırmamak için slider isimlerinizi kendiniz anlayabilecek şekilde ayarlayalım.
Örnek olarak ; ” Slider – TR ” gibi ve ” Slider – EN ” gibi iki farklı slider ve içerisini de ona göre değiştirmelisiniz. İki farklı sliderın içeriğini ve ayarlarını yaptıktan sonra yapmanız gerekler ;
1-) Oluşturmuş olduğunuz web sayfalarına yeni bir row açıp içerisine “Revolution Slideri” elementini seçip “TR” sayfası ise “TR” sliderini koymak
2-) Bazı temalarda düzenleme sayfasının en alında bulunan ” Header ” kısmından bu işlemin gerçekleşmesi gerekmektedir.
Hepsi bu kadar. Bu işlemler sayesinde çoklu sayfanızın sliderlarını hangi dile çevirmek isterseniz o dile çevirebilirsiniz. Önemli olan düzenli ve anlaşılır çalışmaktır.