Sanal Sunucular

 
 Türkiye
Türkiye Lokasyon
 

Nasıl Yardımcı Olabilirim?

Yaşadığınız problemlerinizi 7/24 canlı destek hattından bizlere iletebilirsiniz.

CANLI DESTEK DESTEK SİSTEMİ
 

Merak Edilenler

Sanal Sunucular İle İlgili Çok Sorulan Sorular

Sanal sunucu nedir?

Paylaşımlı web hosting performansı yetmeyen, çok gelişmiş internet siteleri barındıran ancak fiziksel sunucu bütçesi yüksek gelen müşterilerimizin tercih ettiği çözümdür.

Sanal sunucu satın alırsam destek veriyor musunuz?

Sanal sunucunuzu dilerseniz kendiniz, dilerseniz biz özel olarak ücretsiz kuruyoruz. Ancak teslimden sonra sanal sunucu içerisine müdahale etme şansımız yok.

Sanal sunucumu nasıl yedeklemeliyim?

Müşterilerimiz için dünyanın çeşitli veri merkezileri üzerinden, uygun fiyatlı uzak FTP yedekleme alan sağlıyoruz. İşletim sisteminize uygun yazılım desteğini alarak, sanal sunucunuzun içeriğini otomatik olarak aldırarak, güvenle size ayrılan FTP alanında saklayabilirsiniz.

Olası bir çökme/veri kaybında sizden destek alabilir miyim?

Yalnızca yeniden kurulum ile ilgili destek sağlayabiliyoruz. Verilerin güvende tutulması ve düzenli yedeklenmesi müşteri sorumluluğundadır.

Sanal sucularımı nasıl kontrol edebilirim?

Sitemiz üzerinden, anlık istatistiklere ulaşabileceğiniz, yeniden başlatmaya ve kendi kendinize format atabilecek kadar detaylı bir kontrol paneli sağlıyoruz.

Yeniden kurulum istediğimde, ücret alıyor musunuz?

Hayır, yeniden kurulum işlemini panelinizden kendiniz yapabileceğiniz gibi yeniden kurulum istekleriniz ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Sanal sunucu yönetimi için hangi kontrol panelini önerirsiniz?

Bireysel kullanımlar için Cyber Panel tavsiye ediyoruz. Hem ücretsizdir hem de yüksek performans sağlar.

Sanal sunucular hangi ülke/şehirde barındırılmaktadır?

Sanal sunucu makinalarımız İstanbul/Comnet veri merkezi üzerinde barındırılmaktadır.

Sanal sunucuma ek ip adresi satın alabilir miyim?

Evet, dilediğiniz kadar ek IP adresi satın alarak sunucunuza tanımlatabilirsiniz.

Sanal Sunucular

Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucu nedir sorusu yeni nesil sunucu kullanmak isteyenler tarafından önem taşıyor. Temel olarak sanal sunucu fiziksel sunucunun sanallaştırma yazılımları ile çoklu sunucuya bölünme yapılarak kaynakların verimli şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Başka bir deyişle bir sunucu üzerinden birbirinden bağımsız olacak şekilde birden fazla işletim sisteminin bulunması şeklinde tanımı yapılabilir. Sanal sunucular VPS ve VDS olarak bulunabilir. Ancak günümüzde VPS daha düşük bir teknoloji olduğu için sanal sunucu açısından en yüksek verimlilik VDS üzerinden alınmaktadır.

Sanal Sunucu Özellikleri Neler?

Yazı boyunca sanal sunucu özelliklerinden bahsederken VDS temel alınacaktır. Bu kapsamda iki kavram birbirinin yerine kullanılabilir. Sanal sunucu tanımı itibariyle kullanıcılara web uygulamalarının oluşturulması, bu uygulamaları dağıtmak veya barındırmak için yönetilen fakat her kullanıcıya özel olarak sunulan sunuculardır. Diğer kullanıcılar ile paylaşılmadığı için yüksek güvenlik ve performans sunmaktadır. Her VDS için kendi diski, CPU sunulması, belleği ve bant genişliği bulunmaktadır. Böylece yapılacak olan projeler paylaşımsız şekilde gerçekleştirileceğinden en yüksek verimi almak mümkün olmaktadır. Aynı zamanda diğer kiracılar ile paylaşmak yerine sadece tek kullanıcının erişim sağlayabildiği özel kaynak seti sunması da büyük bir avantajdır. VDS aynı zamanda son kullanıcıların sunucularına internet üzerinden de küresel çapta erişmelerini sağlamakta olan uzaktan erişim katmanına da sahiptir.

Sanal Sunucuya Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Sanal sunucu kullanma günümüz gelişen teknolojisi ile her web sitesi veya uygulamaya dönük olabilir. Temelde her web sitesinin özel sunucu gereksinimi bulunmaz. Ancak özel projeler için VDS hizmeti almak gerekir. Sanal sunucular stabil ve yüksek performans değerleri ile öne çıkar. Bu yüzden de çok fazla CPU veya yüksek performans gerektiren projeler açısından uygunluk taşır. Sanal sunucu ile birlikte sadece yüksek CPU gücü alınmakla kalınmaz, aynı zamanda yüksek ağ ve performans elde etmek de olanaklıdır. Böylece kaynağa proje kapsamında ihtiyaç duyan uygulamalar için doğru bir seçim olmaktadır.

  • Çok sayıda günlük ziyaretçinin geldiği siteler,
  • E-ticaret siteleri,
  • Çok fazla üyeye veya hesaba sahip olan uygulama, site ve benzeri platformlar,
  • Yüksek güvenlik gerektiren projeler sanal sunucu kullanmalıdır.

Sanal Sunucuda Ne Tercih Edilmeli?

Sanal sunucu tercihi için VPS ve VDS seçenekleri karşınıza çıkacaktır. VPS, sanal özel sunucunun, VDS ise sanal atanmış sunucunun kısaltması anlamındadır. VDS tamamen kullanıcı odaklı, başkaları tarafından erişilmez ve paylaştırılmaz yapıda olduğu için daha gelişmiş teknolojidir. Bu yüzden de VDS kullanımı çok daha avantajlı durumlar yaratır. Hem bireyler hem de kurumsal markalar için VDS kullanmak sitelerin, uygulamaların ve benzeri projelerin her zaman kullanılabilir olmasını sağlar. Bu kapsamda da sanal sunucular günümüzde yüksek performans sunan özellikleri ile birlikte tercih ediliyor. Tamamen kişiselleştirilen kullanım sunmaları da projeler açısından önemli esneklik yaratıyor.

Her VDS’in kendi sunucularına özel disk yeri, belleği, CPU tahsisi ve bant genişliği vardır. Tüm bu özellikler göz önünde bulundurularak yüksek performanslı sanal sunucu alımı gerçekleştirilebilir. VDS al avantajları ile siz de sanal sunucu sahibi olabilir ve pek çok işinizi kısa süre içerisinde profesyonel bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet sitemizi kullanarak Hizmet ve Kullanım Sözleşmesini ve KVKK Politikamızı kabul etmiş olursunuz.