Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Yaşadığınız problemlerinizi 7/24 canlı destek hattından bizlere iletebilirsiniz.
CANLI DESTEK DESTEK SİSTEMİMerak Edilenler
SSL Sertifikaları İle İlgili Çok Sorulan Sorular
SSL sertifikası nedir?
SSL sertifikası, web siteniz ile kullanıcılar arasındaki iletişimi uçtan uca şifreleyen bir güvenli protokoldür.
HTTP ve HTTPS arasında fark nedir?
Http de ziyaretçiniz ve siteniz arasındaki iletişim şifrelenmez, kötü kişiler tarafından izlenip takip edilmesi ihtimal dâhilindedir. HTTPS’de ise bilgiler uçtan uca şifrelidir ve güvenlidir.
SSL sertifikası sahip olmamın sıralamalarda üst sıralarda çıkmama faydası var mıdır?
Google ve Yandex gibi büyük arama motorları SSL destekleyen sitelere öncelik verdiklerini resmi olarak açıkladılar.
Bir sitenin güvenli (SSL sertifikası sahibi) olduğunu nasıl anlarım?
Tarayıcınızda adres çubuğunun yanında yeşil kilit ikonu varsa, sitede aktif bir SSL sertifikası mevcuttur.
Sertifika satın aldığımda kurulum konusunda yardımcı oluyor musunuz?
Evet, ister web hosting hizmetini bizden alın, ister başka firmadan, bizden almış olduğunuz tüm SSL sertifikası kurulumlarında ücretsiz destek veriyoruz.
Sertifika yükledim ama halen güvenlik uyarısı almaktayım. Nedeni ne olabilir?
Tarayıcınız sertifikanızı geçmişten okuyor olabilir. İnternet sitenizde bir takım resim v.b. bağlantılar eski tip url yapısına sahip olabilir (HTTP://domain.com/resim.html) ya da sitenizde HTTPS zorlaması yoktur. (HTTPS olmadan da HTTP ile sitenize giriş yapılabilir.) Bu tarz durumlarda bizden ücretsiz destek talep edebilirsiniz. Sorunu çözerek, kusursuz bir deneyim yaşamanıza yardımcı olabiliriz.
SSL Sertifikaları
SSL Nedir?
SSL nedir sorusu web sitesi sahipleri için önem taşıyor. Daha önceden alışveriş siteleri için gereklilik duyulan SSL, günümüzde arama motorlarının güncellenmesi ve tarayıcıların da bu konuda kurallar getirmesi ile tüm web siteleri için zorunluluk olmuştur.
SSL Tanımı Nedir?
SSL tanımı itibariyle Secure Socket Layer sözcüğünün kısaltmasıdır. Güvenli Giriş Katmanı anlamına gelen SSL, internet kullanıcılarının kişisel gizlilik ve güvenliklerini sağlamakta olan, network üzerinde bilgi transferi yapılırken gizliliği sağlayan güvenlik protokolüdür. Bu sayede kullanıcıların bilgileri güvende olur ve üçüncü taraflarca kullanılamaz. SSL sertifikası sahibi olan web sitelerde bilginin bütünlüğü ve gizliliği ön planda tutulur. Sunucu ve istemci arasında iletişim de şifrelenmiş bir şekilde yapılır.
Tüm web sunucuları ve tarayıcıları tarafından desteklenen bu protokol olmadığında arama motoru veya tarayıcı hata verir. Bunun sonucunda da web sitesine giriş yapmak engellenir. Web sitelerinde güvenli veri iletişimini sağlamak için kullanılan bu sistemin çalışabilmesi için sunucu tarafında anahtar, istemci tarafında ise sertifika gerekmektedir.
SSL Çalışması Nasıldır?
SSL çalışması anahtar ve sertifikaya dayanır. Anahtarların kullanımına bağlı bulunan kodlama yöntemi geçerlidir. SSL kodlaması için iki adet anahtar bulunur. Söz konusu anahtarlar dijital ortam kapsamında kodlanmıştır. Bir anahtar tarafından kilitlenen veri sadece diğer anahtar tarafından açılmaktadır. Anahtar oluşturulduktan sonra anahtarlardan birisi sunucuda kalmaktadır. Diğer anahtar ise bağlantı kurulacak kişilere gönderilmektedir.
Web sitesine veya sunucuya ulaşmak isteyen kullanıcı anahtar ile mesajı güvenli şekilde göndermektedir. Veri de ulaşmadan transfer esnasında veriye ulaşsa bile şifrenin çözümlenmesi için özel anahtarı gerektirmektedir.
SSL Neden Yararlı?
SSL yararları doğrudan web sitesinin görünür hale gelmesinde ve SEO üzerinde kendisini gösterir. Kullanıcılar ve arama motorları için SSL güvenlik protokolü olduğundan her iki taraf da buna çok dikkat etmektedir. SSL sertifikası sahibi olan siteler arama motorlarında listelenir. Bu sertifikaya sahip olmayan siteler ise arama motorlarında listelense bile ziyaretçilerin siteye girişleri sırasında uyarı vererek ziyaretçilerin siteye ulaşmasını engeller. Aynı durum ziyaretçilerin de siteye ulaşmasını engelleyerek trafik açısından önemli zararlar verir.
Tüm bunlar ise sitenin genel trafiğinin düşmesine, arama motorlarında listelenmemesine ve SEO açısından da zarar görülmesine yol açmaktadır.
SSL Özellikleri Neler?
SSL özellikleri itibariyle gelişmiş özellikler sunar. Bu özellikler sıralanacak olursa;
- Bağlantıyı gizli hale getirerek web sitesini güvenli kılar.
- Gelen verilerin kodlanması ve şifreyi çözmeleri sırasında güvenlik ve gizlilik ön planda olur.
- Bağlantıyı güvenli kılarak veri akışını ve bütünlüğünü kontrol etmeye yardım eder.
- Veriyi gönderen ve veriyi alanın üçüncü taraflar olmayarak doğru taraflar olduğunu ifade eder.
SSL Hangi Tarayıcılar Tarafından Destekleniyor?
SSL destekleyen tarayıcılar günümüzde en çok kullanılan tarayıcılardan oluşmaktadır; Chrome, Safari, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera gibi tarayıcılar SSL ile tam uyumludur.